18 september 2008

Jag har en sursnut hemma

Jag tror minsann han skulle behöva gästblogga här för att skriva av sig sin irritation över det nya avtalet, läs här om du är nyfiken. Kanske kunde heta Polis i skottlinjen eller nåt ;)

Tänk om journalister kunde ta reda på rätt fakta innan de skrev diverse artiklar, inlägg och ledare. Och tänk om vi vanliga "Svenssons" kunde ha lite förståelse och se till det stora hela istället för att hacka på "han den där som åker i polisbilen" eller "hon den patrullerande".
Polisen har inget lätt arbete, de vill göra så mycket mer än vad resurserna tillåter.
Visst kan de göra fel, de är ju människor precis som vi och visst är det fruktansvärt när de inte hinner ta alla jobb och hjälpa alla i nöd. Det tycker alla och jag lovar att det tycker de själva med!

Kritiken bör i huvudsak rikta sig mot beslutsfattarna, nämligen polisledning, fack och politiker!

Bifogar en ledare skriven i expressen idag, läs här.
Det är intressant att läsa kommentarerna på denna, på både gott och ont!

4 kommentarer:

Åsa! sa...

Har alltid förvånats över att polisen har så låga löner, vid tanke på att det är ett mansyrke och är så riskfyllt!!! Eftersom jag jobbat 2 skift (och nu enbart natt) har jag också förundrats över deras arbetstider som verkar otroligt slitiga! Vad jag förstår (här på ön iallafall) kan de först jobba ett nattskift, gå hem sova några timmar och sedan gå på nästa skift fram på eftermiddagen?! Har din man liknande arbetstider?

Åsa! sa...

Måste tillägga, kom på att det lät lite korkat, att jag NATURLIGTVIS INTE tycker att män ska ha mer betalt än vi kvinnor!!! Tänkte mer på traditionellt är ju mansyrken oftast välbetalda i jämförelse med kvinnoyrken...

Miafia sa...

Han har i varje fall inga "glassiga" arbetstider som den där människan skrev i sin ledare. De har ju ett visst antal timmar de måste sova/vila innan nästa pass så att säga men han kan ha riktigt tunga nattpass, flera dagar för att sen vända till eftermiddag el dag. Det är stressigt och ibland hinner han knappt ta rast.
Att vända dygnsrytm fram och tillbaka är slitigt bara det. Ja det borde ju du oxå vara väl medveten om som har varit skiftare.

Därför är de ju lite less som nu ska få ännu fler timmar att jobba med lägre lön och minimalt med OB.
Det är en spännande debatt att följa som sambo men oxå som en i samhället. En nöjd kår är oxå en bra kår!

Tack för din reflektion Åsa!

Åsa! sa...

Var på en kurs förra våren om just skiftarbete. (Där var det med några poliser faktiskt.) Ska man sammanfatta den kursen väldigt kort så var treskift det absolut slitigaste man kunde ägna sig åt! Det är alldeles för dålig kunskap om just skiftarbete hur det påverkar kroppen. Heltidsmåttet måste ju sänkas helt klart! Oj, det här skulle jag kunna debatterat länge, din polis får nog starta en blogg trots allt!
Jag är övertygad om att den stora massan av Sveriges befolkning stöder polisen och beundrar dom som orkar och vill arbeta som poliser. Oftast är det en massa extremåsikter som kommer upp i tidningar som Expressen!